מתכון לעוגת רוזמרין ושמן זית

מחבר המאמר: 
כרמית אלקיים, שפית

נכון ששמן זית ורוזמרין מרגיש לנו בטטות בתנור ולא עוגה?
כדאי לנסות, עוגה נפלאה לקפה..ובלי ללכלך את המיקסר..

חומרים
(שתי תבניות אינגליש קייק מרופדות בנייר אפייה )
יבשים:  3/4 כוס (80 גרם) קמח כוסמין (אני אוהבת מאד את הקמח של "מנחת הארץ" מטחינת ריחיים)
1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח רגיל
1/2 כוס סוכר חום
1/2 1 כפיות אבקת אפיה
1/2 כפית מלח שולחני דק
רטובים
3 ביצים
1 כוס (240 מ"ל) שמן זית
3/4 כוס (180 מ"ל) חלב
1/2 1 כפות עלי רוזמרין קצוצים דק(חשוב להשתמש ברוזמרין טרי ולא מיובש כתבלין)
150 גרם שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו, שבור לחתיכות קטנות
2 כפות סוכר חום לציפוי

הכנה
1. מחממים תנור ל 175 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפיה.
2. מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה. מניחים בצד
3. טורפים בעזרת מטרף יד את הביצים בקערה ניפרדת ומוסיפים שמן זית, חלב ואת הרוזמרין הטרי. מעבירים את תכולת הקערה לקערת הקמח ומערבבים בעדינות מספר ערבובים עד שהעיסה אחידה. מוסיפים 2/3 מכמות השוקולד השבור לעיסה.
4. מעבירים את העיסה לתבניות. מפזרים את יתרת השוקולד. בעזרת מזלג, מכניסים את השוקולד לעיסה בעדינות, רק עד שהקוביות מכוסות.
מפזרים 2 כפות סוכר ואופים כ 40 דקות.
 

בתאבון,

כרמית- שפית טבעית, מאמנת אישית למטבח בריא
מנחת סדנאות לבישול בריא בקורנית
טל. 050-5769011
 

דוא"ל המחבר: 
info@bari-carmit.co.il